En riktig fettbomb.

måndag, augusti 06, 2012

Helt plötsligt blev jag utan köksmöbler, det gick fort att bli av med dem. Tur man har lite gamla plastmöbler att plocka in så länge tills det nya bordet och stolarna är färdig målade. Underarbetet är klart och imorgon ska det målas =) Hoppas det är bättre väder ute då så jag kan hållas på altanen med målningen. Om inte,  får jag väl i värsta fall hållas i köket. Där är det ju tomt nu...haha..


Hur blev det då med den strikta dieten idag då? Hmm jaa, det är svårt att bara slå om lixom, måste ta lite i taget. Tanken är att jag ska dra ner på kolhydraterna och äta mer grönsaker, men inte ta bort potatis till maten. Däremot ska sånna saker som glass, snabbmat och allt fikabröd bort...MEN det allra viktigaste är att  hitta ett sätt som passar en själv utan förbud! Har en del att jobba med där kan jag erkänna, men det ska gå!

Så idag har jag lagat någonting som jag varit sugen på ett tag och som vi nog inte ätit på 3år men som är såå gott. Stekta makrill filéer med dill, gräddsås och potatis och grönsaker till det, helt vanlig husmanskost men lyxigare än så behöver det inte va på en måndag!! Godast är ju naturligtvis färsk makrill men om det inte finns att få tag på kan man köpa frysta filéer på ICA.


Gör så här...
Salta filéerna på båda sidorna och täck dem sedan med mycket hackad dill på den köttiga sidan,  jag kör med dill från frysdisken.
Vänd sedan filèerna i mjöl och stek i smör på medel värme i ett par minuter på var sida. 

När de stekt klart tar  du ur fisken ur stekpannan och lägger i en form och håller dem varma i ugnen på ca 100 grader.
Slå på grädde i stekpannan, ca 5 dl till 4 port, en klick creme fraishe och en fiskbuljong tärning. Låt sjuda  några minuter tills såsen tjocknar smaka av med lite citron peppar och ev lite salt.


Njut av fisken tillsammans med nykokt potatis och grönsaker!

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar