Kokt kyckling med currysås

onsdag, augusti 01, 2012

Lite händelselös onsdag idag, känner mig ordentligt rastlös! Ska nog ta med mig fröken A och dra mig ut i skogen och leta kantareller.
Till middag blev det kyckling med ris och currysås. Mums! Till skillnad från många andra så använder jag inte mjölk i min currysås, utan gör den på buljongen jag kokar kycklingen i. Bra mycket godare tycker jag. 


Kokt kyckling 4 port.
4 st kyckling filéer eller klubbor
20 cm purjolök
1 morot
1 liten gul lök
2 st hönsbuljong tärningar.
salt.

Koka upp kycklingen i en stor kastrull och skumma av skummet. Ta upp kycklingen och byt vatten. Koka upp igen med kyckligen, kan behöva skumma lite tills vattnet är klart. Lägg i grönsaker samt buljong och koka ca 20 min på svag värme.Curry sås
ca 1 tsk curry
2-3 msk smör
knappt ett ½ grönt äpple 
drygt ½ dl vetemjöl
7-8 dl av kyckling buljongen.
salt och ev lite buljongtärning.

Finhacka äpplet och fräs i smör tillsammans med curryn i ca 30 sek. rör i mjölet, blir det för tjockt har du i liten klick smör till. Ta upp kycklingen ur buljongen. Sila i buljong i kastrullen lite i taget och vispa ut klumparna. Späd med buljongen till önskad tjocklek.  Koka på svag värme ett par minuter och smaka av med salt och ev lite mer hönsbuljong.

Smaklig måltid!

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar