Världens godaste Smörgåsgurka

torsdag, augusti 16, 2012

Strålande sol utomhus och varmt och skönt. Kanske därför jag har så energi idag? Borde egentligen ge mig ut och ta vara på det fina vädret men har 100 saker inomhus att ta rätt på först. Så nu är jätte högen med rena kläder struken och vikt, skönt att få det gjort. Det var lite tomt i lådorna *skratt*

Och så har jag lagt in världens godaste ättiksgurka, precis som jag brukar varje höst. Löjligt enkel att göra, och receptet är rejält tilltaget för att räcka länge :) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet. Jag lovar att Ni kommer älska den!!

Du behöver: (Krävs en stor burk på mist 5 liter)

2 kg gurka av "Västerås" typ.
1 påse gult senapsfrö
10 - 12 Dillkronor
Färsk pepparrot storlek som en tumme.
3-4 st gula lökar.

Börja med att tvätta gurkan ordentligt. Skiva, gurka, lök och pepparrot och varva i burk tillsammans med dillkronorna och senapsfrö.

Sedan kokas en lag på...
1 liter vatten
1 dl ättikssprit (rund flaska)
1 dl ättikssyra (fyrkantig flaska)
3 nävar salt
1 kg strösocker (ca 1,2 liter)
Som hälles varm över gurkan, låt svalna och förvara i kylskåp.

** Får många frågor om hur mycket 1 näve salt är i dl. Skippa måtten och använd handen som mått. Kupa den lite och häll i saltet. Det blir bra!
You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar