Lövbiff med soltorkade tomater & gorgonzola

måndag, september 17, 2012

På förmidda'n var det ett besök på arbetsförmedlingen inbokat. Så nu behöver man inte gå dit på ett tag =) Skönt det! Om jag fick välja skulle jag gärna avstå dessa möten eftersom det inte ger ett dugg, har inte fått ett enda arbete genom dem under alla år. Men tyvärr så måste man gå dit för att få några pengar.
Nu ser det förhoppningsvis lite ljusare ut på arbetsmarknaden och jag ska iväg och snacka jobb på onsdag.

Hann även slinka in hos en vän och dricka lite kaffe och planera lite inför träffen imorgon kväll. Naturligtvis var jag ju tvungen att kika lite på bebisen Hilda 1v gammal också innan jag for hemåt igen.

Väl hemma blev det att ställa sig vid spisen och laga lite mat, idag blev det rullader av lövbiff med massa goda grejer i Receptet är enkelt och man behöver inte några specifika mått, jag brukar räkna på 1-2 skivor kött / person beroende på hur stora köttskivor jag har.

Det du behöver är:
Lövbiff
Dijon senap
Soltorkade tomater i olja
Mögel ost (gorgonzola, gräddädel) 
Salt
Vitpeppar
Grädde
Kalvfond
Kinesisk soya

Gör så här: 
Bred ett tunnt lager fransk senap på varje köttskiva, hacka 1-2 soltorkad tomat / köttskiva och smula sönder mögel osten. Sprid ut det över köttet efter tycke och smak och rulla ihop köttet till rullader och fäst ihop dem med en tandpetare. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna. Slå sedan på grädde och låt puttra på svag värme i ca 10-15 min smaka av med en skvätt kalvfond och lite soya ev. salt och vitpeppar.
Servera med kokt, råstekt eller Hasselback potatis.
Eller uteslut potatisen helt och servera med grönsaker och det blir en fantastiskt god GI-rätt.

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar