söndag, januari 27, 2013


Om några timmar är även denna helg till ända, synd att helgerna går så fort. Lchf funkar bra, har inte tappat tråden denna gång! Håller mig mätt och nöjd hela dagen. I början var jag lite hungrig och upplevde att jag åt mindre än vanligt, men nu har jag vant mig. Jag har ju bestämt mig för att inte förbjuda något heller så jag har unnat mig ett par nävar popcorn och några klunkar cocacola på bion igår och även några bitar mörk choklad med rostad mandel, nu i helgen. Skillnaden som jag känner nu är att jag har bestämt mig för att att inte köra av spåret helt utan faktiskt tillåta mig själv att ta detta men ändå fortsätta vara duktig med maten!

2 veckor har gått nu sedan jag startade med lchf och jag känner att sötsuget blir mindre och mindre (trots choklad i helgen) för varje dag som går. Har bakat muffins från receptet som finns i Åses bok och de blev kanongoda! Perfekt att ta med sig till jobbet och äta på fredagsfikat när de andra svullar i sig chokladpudding, kakor, bullar och kladdkakor imängder. Kanske har jag nämnt det förut att mina arbetskamrater är ena riktiga gottegrisar ;)


Till lunch/middag idag stekte jag ädelostbiffar som jag serverade med en god ädelostsås, stekta champinjoner och en fräsch sallad till. Hur gott som helst!¨


Till 4 pers.

BIFFARNA

500g nötfärs
1 liten gul lök (riven)
1 ägg
2 msk grädde
salt, vitpeppar,svartpeppar.


Blanda alla ingredienser, smaka av färsen så att den är lagom kryddad. Forma till biffar och tryck i en bit ädelost i mitten (se till att den blir inbakad ordentligt) Stek på medelvärme några minuter på varje sida tills biffarna känns fasta, då är de klara.
SÅS

2 dl vispgrädde
1 liten burk cremefraische
ca 25- 30g mögelost
(smaka av tills ni tycker det är lagom)
½ tsk soya
Smaka av med en gnutta vitlökspulver, salt & vitpeppar
Låt småputtra ett par minuter tills såsen tjocknar.

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar