Sirapslimpa till gästerna

tisdag, februari 26, 2013

Är i bakartagen idag. Får gäster imorgon kväll och tänkte bjuda dem på hembakt bröd. Hittade ett recept hos Leila Lindholm på siraps limpor, så de fick det bli. Måste säga att det nog är den absolut kladdigaste degen jag bakat med, men vad gör man inte för sina gäster!? *skratt*. Men det var helt klart värt besväret för resultatet blev helt fantastiskt gott.

Ingredienser:

50g smör
5 dl filmjölk
50g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt

Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingervarmt max 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, salt och sirap.
Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
Jäs i bunken till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader
Baka ut degen till 2 st limpor och lägg i mjölade brödkorjar alt, på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir allt för mörka.

  TIPS!
  "Degen ska vara väldigt mjuk och följsam. Har man i för mycket mjöl så jäser den inte ordentligt. När degen fått tillräckligt med mjöl så ska den kännas som en babymage. Är den som modelllera har man haft i för mycket mjöl ;)....// Leila"

  You Might Also Like

  0 kommentarer

  Instagram

  Like us on Facebook

  Listad på

  SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
  Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar