Sarah Bernadkakor med twizt

söndag, oktober 12, 2014

Lovade baka till  tjejkvällen som vi ska ha på tisdag kväll. Klurade en stund på vad man skulle kunna hitta på. Kvällen är en insamling till förmån för rosa bandet så jag ville ju att mina kakor skulle gå i samma tema. Beslöt mig för att göra Sarah Bernhardt kakor doppade i rosa choklad samt rosa Strassburgare.

Tyvärr blev choklad tryffeln inte så god  då jag hade valt 78% mörk choklad istället för blockchoklad, smaken blev alldeles för kraftig. :( Ändå hade jag bara haft i hälften så mycket som det skulle vara i receptet. Jaja bara att tänka om!

Istället fick det bli tryffelfyllning av den vitchokladen som var tänkt att ha ovan på, den innehåller små små bitar av jordgubb också och jäklar vad gott det blev! Sedan doppades de i vit choklad som färgats rosa med karamellfärg.

Chokladen jag använder i bakning köper jag oftast på Lidl, den är GOD och billig och så finns det massor av smaker :)

ca 60 st, 175 grader

Botten:
800g mandelmassa
3 äggvitor

Tryffel:
600g vit choklad (med jordgubbscrisp)
100g smör
5 dl grädde

Topping:
400 g vit choklad


Riv kylskåpskall mandelmassa i en bunke och blanda med äggvitorna. Klicka ut på plåt och platta till något. (man kan använda mjölade fingrar om man vill). Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg ca 15 min. Ta ut dem och låt svalna upp och ner på galler.

Gör fyllningen i god tid  innan bakning då det tar lite tid att få den att svalna. Hacka chokladen och lägg i bunke. Koka upp grädde med smöret och häll det över chokladen och rör tills du får en jämn smet. Låt svalna, rör lite då och då för bästa resultat.

Bred smeten på kakorna och låt stå i kylen någon timme innan de doppas i smält choklad.

(Upptäckte under resans gång att jag måste lära mig temperera chokladen för att det ska bli lättare att jobba med och framförallt snyggare bakverk! man lär av sina misstag! Kakorna får duga för den här gången iallafall för jag har inte tid att göra om.)


You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar