Fredagsgryta

söndag, januari 11, 2015

Nu är julen utkastad även hos mig, skönt att det över. Nu längtar jag efter våren :) 
Har suttit och kikat lite på nätet och får massor av inspiration både till hemmet och till kroppen, hittar så mycket snyggt och vill ha ALLT! Mitt nyårslöfte var att satsa på mig själv i år. Och med det menar jag att komma tillbaka till mitt "gamla" jag igen, ner till trivselvikten, förnya garderoben och delvis hemmet. Hitta nya saker som jag mår bra av för då mår även mina barn bra. 2015 är mitt (och dotterns) år. Nu satsar vi gärnet ;)

Och med det sagt vill jag tipsa om att Modekungen har  REA och jag har fått förmånen att erbjuda ALLA mina läsare 15% rabatt på hela sortimentet! Inte illa va? :) (Men skynda erbjudandet gäller bara till 15-01-19) Ange bara koden 93679 när du kommer till kassan så dras rabatten av. Gratis frakt!

Några kilon kvar för att jag ska kunna köpa de kläder jag vill ha för att trivas som bäst. Målet är att vara där i början på maj då en resa väntar, och jag har stora förhoppningar om att faktiskt lyckas denna gång. Med så god mat man får äta med viktväktarna är målet nära :) Idag blev det fredagsgryta från Vv hemsida. Den blev inte så tokig faktiskt. Här kommer receptet.


4 port (13 Propoint / port)

600g fläskfilé
1 pkt bacom
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
100- 150 g champinjoner
2 msk japansk soya
1 msk kalv fond
2 dl vatten
1 tsk persillade
1 dl fraishe 5%

800g potatis
4 tsk olja

Gör så här

Skala och skär potatisen i klyftor, lägg ut dem i en långpanna. Ringla på oliv olja, salta och peppra efter smak. Baka potatisen i ugnen 175 grader ca 20 minuter.

Strimla bacon och knaperstek den, ta upp ur pannan och låt rinna av på hushållspapper.
Skär köttet i cm tjocka skivor, skiva lök, klyfta champinjoner, hacka vitlök. Hetta upp en stekpanna och bryn kött och grönsaker i några minuter så köttet får lite färg. Lägg över i en gryta och häll på vattnet, buljong, soya, kryddan och tillsätt baconen. Låt små puttra i ca 10 minuter till köttet känns mört. Rör i cremefraishen smaka av med peppar och ev salt.
Vill man ha lite tjockare sås så tillsätt lite maizena redning på slutet.

           You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar