Nötstek

måndag, januari 05, 2015

Idag blev det vanlig hederlig husmanskost till lunch! Nötstek med kokt potatis och grönsaker. Mumma det! "Billigt" blev det också om man räknar enligt Viktväktarna som jag gör nu, endast 9 Pro Point för hela portionen. Proppmätta blev vi också, inte behöver man svälta bara för att man vill gå ner i vikt inte! När jag plockar upp köttet så brukar jag även spara morötterna för det blir så otroligt god smak på dem när de fått puttra med i grytan.

4 port  (9 propoint/port)

Ca 1 kg nötkött av fransyska
25 g smör
2 morötter
1 gul lök
1 bit purjolök
1 bit rot selleri
2 kött buljongtärningar
8-10 st ansjovis filéer + en skvätt spad.
7,5dl-1l vatten

½dl vetemjöl
2 ½ milda mat extra 4%
1 tsk kinesisk soya.
Salt, peppar


Gör så här!

Salta och peppra köttet runt om, bryn i smör så köttet får färg runt om. Lägg över i en annan gryta.

Dela grönsakerna i grova bitar och låt det fräsa runt i smöret någon minut. Häll sedan över allt i den andra grytan. Häll i vatten i stekpannan och häll över skyn  den andra grytan. Lägg i buljongtärningar och ansjovis och låt småkoka under lock i ca 1-1½ timme.
Ta upp köttet och låt det vila medan du gör såsen.

Sås- vispa ut mjölet i lite vatten. Lyft ur alla grönsaker ur buljongen och vispa ner redningen försiktigt till du får den tjocklek på såsen som du vill ha. Häll i en förp milda mat extra samt soyan, låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Sila såsen och servera tillsammans med kött och kokt potatis och grönsaker.

Smaklig Måltid!

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar