Skinktoast

tisdag, januari 20, 2015

Lite stressigt efter jobbet blev det idag, tvungen att hoppa in i affären och handla lite då kylen var så gott som tom hemma. Vrålhungrig var jag och jag var rädd att det skulle slinka ner både det ena och det andra onyttiga i korgen. Sånt som är lätt att bara stoppa i munnen ni vet. Men det gick bra, det följde inte med något annat hem än det som stod på listan. Ja jo en liten ask Läkerol men den är det inga points på om man bara tar ett par st pastiller. Bra att ha när godissuget blir för stort.

När jag kom hem slängde jag ihop mina absoluta favorit mackor. På restaurangen där jag jobbade som tonåring kallades de lördagsmackor, jag kallar dem kort och gott toast.
För oss viktväktare så är de absolut värda sina 8 pp.

Till en macka (8propoint) behöver du!

1 skiva Pågen Lantgrova
1 tsk margarin
2 skivor extra rökt skinka
1 ägg
½ liten rödlök
1 tomat
4-5 skivor ättiks gurka (eller färsk)
Sallad
2 msk Bearnaise sås (pulver)


Gör så här.
Förbered alla grönsaker genom att hacka upp allt så det är klart!
Stek brödet på båda sidor i hälften av margarinet, använd en fettsnål stekpanna! Lägg på grönsakerna. Bräck (stek) skinkan på båda sidor, lägg på mackan. Toppa med ett stekt ägg. Godast om gulan fortfarande är lös. Servera med ett par msk bearnaise sås. Enkelt och supergott!!
Nu är vi mätta och belåtna och värda att sätta ner ändan i soffan och kika på bygglov. Ha en trevlig kväll allihop.You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar