Kassler creole

lördag, februari 28, 2015

Bättre sent än aldrig! Idag kom äntligen nya gardiner upp, får ju nästan skämmas för att julgardinerna suttit uppe så länge! Det blev så ljust och fint nu. Om en stund ska jag ut på en lång promenad i solen. Pluggar in lurarna i öronen och lyssnar Paganinikontraktet med Kepler (som förövrigt finns på REAN nu), sååå spännande (!) så det är lätt att gå långt utan att man tänker på tiden.

Men först ska jag pimpla i mig kaffet och dela med mig av receptet på kassler creole som jag gjorde till lunch idag, en god rätt med smak av curry och chili. Det blev 3 st matlådor också att ladda frysen med. Det har varit slut på matlådor ett tag så jag har slarvats alldeles för mycket när det inte har varit tillgängligt. Jag märker dem alltid med frystejp med pp så det blir enkelt att fylla i appen sen. Nu finns det inte längre några undanflykter! Bara att köra på ;)


4 port (11 Propoint/port)

400 g kassler
1 tsk olja
1 purjolök
2 st paprikor (Gärna olika färger)
8 st konserverade ananasringar
1 tsk curry
1 msk soya
2 dl fraishe 5%
1 dl chilisås
1 tsk cayennepeppar


  1. Strimla purjolöken och paprikan, dela ananasringarna i mindre bitar. Stek hastigt i en stekpanna med olja, curry och soyan. Lägg i bottnen på en ugnsfast form.
  2. skär kasslern i skivor och fördela över ananasfräset.
  3. Blanda chilisås, fraishen ocGratinera i ugn på 200 grader ca 20-25 minuter eller tills det fått fin färg.
  4. Servera med 1½ dl ris / port = 11Propoint tot.

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar