Thaigryta med kyckling

söndag, april 12, 2015


Som några vet så älskar jag asiatisk mat, det är bara sååå gott! Och det är inte förrens nu på senare år som jag vågat mig på att laga den typen av mat själv. Ser mig fortfarande som nybörjare i det asiatiska köket och behöver fortfarande recept för att våga mig på att laga den typen av mat. Idag var jag sugen på kyckling med kokosmjölk och hittade en gryta på matplatsen.net som jag provade. Gjorde om det lite och tog fettsnåla produkter istället. Fantastisk god!4 port ( 7 propoint, inkl. ris = 11 propoint):

3 kycklingfiléer, skurna i tunna små skivor
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
1 msk flytande smör med rapsolja
1 burk kokosmjölk lätt
2 dl milda mat extra 4%
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
en skvätt soja (mest för färg)
salt & peppar
1/2 lime (saften)
2 msk mango chutney
2 tsk sambal oelek

Tillagning:

Stek kyckling och purjolök, lägg i löken skuren i båtar och paprikan som du hackat. Låt det steka i ett par minuter. Häll sedan på kokosmjölk, grädden och lägg i buljongtärningen så den löses upp. Klicka i Tomatpurén, sambaloelek, mangochutney och limesaften. Pressa i vitlöken och skvätt i lite soya. Låt småputtra till kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.

MUMS!

Följ min blogg med Bloglovin

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar