För att slippa stressen

lördag, maj 30, 2015


Halloj! Som Ni märkt så har det varit ganska dött här inne på bloggen ett tag. Det beror på att jag blivit för fokuserad på mat, jag tänker på mat hela tiden. Vad ska tillagas idag? Kan jag äta det? Hur många points? Ja ni som viktväktar vet....... Problemet är att jag känner mig stressad, så det har blivit motsatt effekt mot det man önskar, dvs det ända jag har i huvudet är äta, äta, äta. vilket jag också gör, Inte bra alls! MÅSTE bryta mönstret, därav denna break i bloggandet. Viktminskningen har stannat av och det händer ingenting på vågen, (2+ på Rhodos).

Vill ju fortfarande få bort mina 20 extra kilon, men inte till vilket pris som helst. Dags att tänka om och kanske inse att Viktväktarna inte var något för mig ändå :( Det får inte vara krångligt och jag vill inte lägga massa tid på att bokföra matintagen. Därför tänker jag nu testa på periodisk fasta, för det ska ju vara så bra ur hälsosynpunkt dessutom sägs det. Har testat 5:2 men det var ju helt befängt! Höll ju på att svälta ihjäl de 2 dagar som man skulle fasta, gav upp redan första dagen. Så den metoden går bort! Nej det jag känt mig för på lite nu i några dagar är 16 : 8 metoden, dieten eller vad man nu ska kalla det för. Dvs man ändrar sitt ät mönster och bara intar mat under 8 timmar på ett dygn och fastar de resterande 16 timmarna. Självklart måste man även tänka på vad man stoppar i sig och äta hälsosamt för bästa resultat.

OM det kommer resultera i viktnedgång får vi se, det vet jag inte ännu då det bara gått några få dagar. Men det känns bra än så länge och jag är rätt så säker på att detta sätt kommer fungera för mig i min vardag. Jag har inte krånglat till det utan bara "flyttat fram" frukosten från 6,30 till 9,30 då vi fikar på jobbet. Lunchen intas som vanligt kl 12,00, mellanmål vid 15.00 samt att dagens sista måltid käkas vid 17,30 istället för kl. 19.00. Då blir det helt naturligt att utnyttja natten som fasteperiod.

Har funderat en hel del på denna "metod" och insett att jag i 20 års åldern faktiskt åt ungefär så som man ska göra här. Aldrig frukost innan 9,00, lunch 12,00 och kvällsmat vid 19.00 på kvällen. Då mådde man bra och var smal och snygg :D Så nu är det bara att ge järnet!

Om nu någon blir nyfiken på vad jag pratar om här så kan man läsa mer om 16:8 HÄR och HÄR

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar