Fettfri Granola

fredag, juli 31, 2015


Första arbetsveckan avklarad efter 4 v semester. Inte så stor arbetsångest faktiskt hela veckan har ju regnat bort. Tycker synd om dem som precis gått på semester, ingen vidare start för dem.

Som många vet har min viktresa varit lite knagglig motivationen tryter ofta och jag har verkligen slarvat med att fylla i viktväktar appen. Vågen visar + 3 kilo nu efter semester och det är kilon som faktiskt känns på kroppen :( Känner mig tjockare än någonsin. Trots det beslutade jag mig ändå för att säga upp mitt medlemskap i VV, just för att jag helt enkelt inte använde redskapen! Bortkastade pengar tycker jag. Det innebär INTE att jag härmed slutar att kämpa mot en smäckrare kropp! Tvärtom, är mer taggad än tidigare och ska ha bort de 20 kilona som är kvar!

Sättet att göra det här på kommer att bli en mix av Viktväktarnas mättande dag + sunt förnuft. Skippa fikabröd, godis, chips, glass och andra onyttigheter. Det borde sätta snurr på förbränningen litegrann i allafall. Idag har jag varit och storhandlat och köpt på mig massor av frukt och grönsaker, kvarg, keso, kyckling och annat gott. Nu kylen fylld med det som behövs för bra matlagning :)

Letade efter naturell müsli i affären också men den jag brukade köpa förut , ICAs naturella, är ju ersatt med en ekologisk variant med solrosfrön och grejer! Säkert jätte nytting men inte gott tycker jag. Därför köpte jag lite olika gryn istället och gjorde min egen granola müsli så jag har till filen och yoghurten. Det blir betydligt godare! Att göra egen Granola är inte alls svårt och det går supersnabbt att tillaga! Det enda man behöver i princip bara ett gäng ingredienser och en långpanna och en ugn. Receptet får ni nedan.


För 8 dl behövs

4 dl grynblandning (havre, råg, korn och vete)
2 dl Dinkelflingor
1 dl hela havre korn
3/4 dl hela linfrön
1 msk mald kanel
1 dl alpro kokosdryck
½ dl flytande honung

Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke och häll därefter i honungen och vätskan. Blanda ordentligt och bred ut i en långpanna. Grädda i ugnen på 175° i ca 20-25 minuter. rör om då och då för att müslin ska bli luftig. Låt svalna och häll sedan över i en burk med tätslutande lock.

Vill man så kan man ju även rosta olika nötter och blanda i för att få müslin ännu matigare.
Tillsammans med frukt eller bär blir det en god och mättande frukost eller ett kvällsmål.


Vad detta blir i points vet jag tyvärr inte eftersom jag inte har tillgång till appen längre. Men som mättande dag så räknar Ni bara linfrön och honungen resten är gratis.

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar