En liten tripp till Öbykulle

måndag, maj 09, 2016

I torsdags ringde mitt barnbarn 5,5 år mig och frågade om jag vill följa med honom till Öbykulle på lördagen och titta på ormar. Självklart ville jag det! Öbykulle ligger i Kvissmarens naturreservat straxt utanför Örebro. Har man vägarna förbi så rekommenderar jag ett besök dit. Fantastisk terräng och et rikt fågelliv.

"Öby kulle är sedan flera hundra år övervintringsplats för ormar. Att ormarna söker sig hit beror på att kullen har gott om hålor och gångar som aldrig fryser till eller svämmas över. Ormarna övervintrar nere i hålorna, vaknar när vårsolen tittar fram, parar sig och ger sig sedan ut i landskapet. Till hösten återvänder de flesta för att övervintra igen."
Så i lördags packade vi in matsäck i bilarna, hans familj och så jag och min yngsta dotter.
Strålande väder med över 20 graders värme, (naturligtvis var man för varmt klädd). Tyvärr såg vi inte så många ormar, början på april hade nog varit bättre att åka dit. Dock så kunde jag fotografera några små rackare på nära håll. De hade väl en tjocklek som en tumme ungefär och ca 50-60cm långa.

Barnbarnet kände sig mycket nöjd över att få se ormar i verkligheten, och på så nära håll dessutom.

haha

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar