Gör om gör rätt.

tisdag, juni 14, 2016

Hej.

Ledig dag idag och var hamnar jag om inte vid spisen?! Borde ge mig ut i det fina vädret men är lite låst eftersom jag väntar på att hyresvärden ska höra av sig. Fick nytt kylskåp för ett tag sedan och dörren på det bara strular och vill inte gå igen ordentligt. Hyresvärden har varit här en gång och fixat det men det blev inte bra så det måste göras om. Och jag vill gärna möta upp så det blir ordentligt gjort denna gång. Kan ju inte ha kylskåpsdörren stå öppen titt som tätt i värmen.

Så medan jag väntar på att det ska hända något så hamnade jag som sagt vid spisen. Lagade en lasagne med spenat och tomat samt köttfärspiroger. Lasagnen påminner lite om den som fanns på ica för några år sedan (viktväktarnas märke) och den blev inte alls så tokig. Pirogerna blir matsäck när vi åker till Legoland om ett par veckor. (recept i ett annat inlägg)


4 PORT

Tomatsåsen
150g gul lök
1-2 vitlök
1 msk olivolja
4 dl Tomater krossade, konserv med lag
en nypa socker
salt och peppar

Spenatfyllningen
250 g Cottage Cheese Mini 1,5%
250g hackad fryst spenat

150 g Lasagneplattor
80g riven 17% ost
2 dl mellanmjölk


TILLAGNING

  • Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, örtkrydda, socker, salt och peppar. Låt koka i 10-15 minuter. 
  • Tina spenaten i en kastrull på svag värme så att vätskan avdunstar. Låt svalna. Tillsätt keson. 
  • Varva tomatsås och spenatblandning med lasagneplattor i en fyrkantig smord form. Det är viktigt att plattorna inte ligger omlott. Tomatsås överst och underst. 
  • Allra överst strös den rivna osten. Häll över mjölken. 
  • Gräddas i ugn 225 ca 35-40 minuter. 
  • Täck lasagnen med folie den sista stunden. 
  • Servera med en god sallad 
You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar