När katten är borta....Isterband

tisdag, oktober 16, 2012

När jag är barnledig händer det ofta att jag slarvar med att laga mat bara för att det är så tråkigt att laga mat åt sig själv. Ibland finns det någon matlåda i frysen eller så lever man på mackor eller på hämtmat. Men ibland så så slår jag på stort och lagar något som jag älskar men som jag vet att  fröken A inte gillar. Och idag är en sån dag, och en av mina absoluta favorit rätter är Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Enkelt, snabblagat och förbaskat gott.Jag brukar värma mina Isterband i ugnen på ca 200g ca 10-15 sedan skalar jag så många potatisar som går åt (idag blev det 2) och delar dem i mindre bitar och kokar dem i lätt saltat vatten tills de blir mjuka, det går ganska fort! Undertiden så gör jag stuvningen i en annan kastrull. Gör en botten redning på en smörklick och lite mjöl som du vispar tills det blir slätt utan klumpar, späd sedan med mjölk lite i taget tills det är lagom tjocklek på stuvningen. Smaka av med salt, hackad dill och lite vitpeppar. När potatisen är kokt slår man av vattnet och häller över stuvningen istället. Servera allt sammans med inlagda rödbetor.You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar