Delmål 1 satt till 1 oktober.

tisdag, augusti 16, 2016

Hej.

Alltså vad ska man säga? Ställa sig på vågen är ju aldrig kul särskilt inte när den visar + kg. Men jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv att det blivit så här. Har jojobantat så länge nu utan resultat. Men om man fortsätter att göra samma kommer man få samma resultat eller hur.... Så nu är det slut på ursäkter!

Dags att trotsa stelheten i kroppen och ut och röra på sig! En liten PW runda varje dag på mellan 3-6 km ska väl kunna sparka igång den här trötta kroppen, 3 dagar i rad har det blivit nu. Även satt ett delmål i Runkeeper på -6 kilo till 1 oktober, det ska väl vara rimligt tycker jag.

Men för att nå sitt mål så räcker det inte bara med att röra på sig ju, utan bra mat är ju också en del av det. Så nu är frysen laddad med matlådor med bra mat. Bl.a Kyckling Pak Choi med ris som det blev till lunch idag. Pak choi är en slags kinakål eller "salladskål" som du hittar bland grönsakerna i din butik. Passar väldigt bra att ha i wok. 
Just det här receptet har jag knyckt från Coops matkasse och det blir riktigt gott. Lite syrligt och styrka kan man ju få om man har i lite mer sambal än vad som står i receptet.


INGREDIENSER 4 port

3dl (250 g) ris            600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 paprika
1 msk rapsolja
2 pak choi

SÅS
0,5 solovitlök
1 bit riven ingefära ca 2 cm
2 msk japansk soja
2 msk muscovadosocker
1 msk balsamvinäger
2 tsk tomatpuré
2 tsk hoisinsås
1 tsk sambal oelek
½ msk rapsolja

SÅ HÄR GÖR DU
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda samman sås på pressad vitlök, riven ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoisinsås, sambal oelek och olja. Ställ åt sidan.
  • Strimla kycklingfilén. Skala och skär löken i klyftor och skär paprikan i bitar.
  • Stek kycklingfilén i olja till fin färg. Tillsätt lök och paprika, låt det steka med några minuter.
  • Skär bort roten och dela pak choi bladen i mindre bitar och låt de fräsa med ca 30 sekunder.
  • Häll såsen över kyckling och grönsaker, rör om och låt det koka upp. Servera med ris.

Nu är det dags att ställa sig i duschen och bege sig iväg till jobbet för ett kvälls pass. Ha det så bra i kväll alla bloggvänner. You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar