Iskallt regn och varma muffins.

lördag, oktober 22, 2016

Hej på Er.

Nu är det väldigt länge sen bloggen blev uppdaterad. Har tyvärr fått lägga den åt sidan lite då pluggande slukar väldigt mycket tid plus att jag även jobbar en hel del för att få ihop det.
Och som grädde på moset har vi skaffat hund också som kräver sitt. Idag hängde vi med brukshund klubben som anordnat en Rosa hundpromenad till förmån för Bröstcancerfonden. Det blev en väldigt blöt promenad vi var helt dyngsura och jätte frusna när vi kom hem. Så nu sitter vi nerkrupna under vars en filt i soffan, tittar på film och mumsar på nybakade blåbärsmuffins. En perfekt lördag med andra ord!
SMET
2 dl strösocker
125 g smör, rumstempererat
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
Frusna blåbär
VANILJSTRÖSSEL
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker (eller ½ tsk vaniljessens)
50 g smält smör


  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Vispa socker och smör poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  • Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen samt mjölk, blanda till en smet.
  • Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg frusna blåbär ovanpå och tryck ner dem lite i smeten  muffinsform.(alt. blanda ner blåbären i smeten innan formarna fylls)
  • Blanda alla ingredienser till strösslet och strö detta över muffinssmeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minYou Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar