Nadjas Biffwok

måndag, oktober 31, 2016

Hej!
Försöker få min dotter att gilla asiatisk (wokad) mat...haha..... Går sådär kan jag säga. Massor av klagomål om vad som inte är gott när vi ska äta! Men jag ger inte upp! Förr eller senare hittar jag ett recept som blir en fullträff även för henne!
Detta recept från Nadjas Kitchen tyckte jag var jättegott!! Men som sagt..... Hon åt iallafall, fast med protester....haha.
4 PORT:
400 gram lövbiff/nötrulle
1 bit purjolök
150 gram haricots verts
1 röd paprika
250 gram okokta äggnudlar
1 msk sesamfrö

Woksås:
2 msk rapsolja,
2 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk honung
1/2-1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
3 msk thai sweet chili sås
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
  • Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Koka sedan nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Strimla köttet och grönsakerna fint.
  • Hetta upp stekpannan och rosta sesamfröna. Lägg dem åt sidan. Bryn sedan köttet, lite i taget, i den heta pannan. Ta upp köttet och lägg den i en lite större bunke. Häll woksåsen över köttet och blanda. Ställ åt sidan en stund.
  • Fräs snabbt grönsakerna och blanda sedan ner köttet. Blanda. Tillsätt till sist ner nudlarna och blanda runt väl. Servera rätten i fyra portionsformar och strö över lite av sesamfröna. 

You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar