Lärdom och pan pizza

onsdag, maj 10, 2017

Go'kväll i stugorna.
Sitter här i soffan och fryser, var är vårvärmen??
Mätt och belåten är jag på hemgjord pan pizza capricciosa (variant).

Deg 4 personer.

25 g jäst
3 msk olivolja
3.75 dl vatten , rumsvarmt
0.75 tsk salt
9½ dl vetemjöl special.

Fyllning: Passerade tomater (salt & svartpeppar), riven mozzarella, skinka, rödlök, färska champinjoner, tomater och oregano.

Tillagning.
Använd gärna en köksmaskin. Lös upp gästen i lite av vattnet, häll sedan i resten av vattnet,oljan och saltet. blanda därefter i mjölet lite i taget och kör den i maskin tills du får en smidig deg, den ska vara lite kladdig. Låt jäsa i ca 30 - 60 minuter. Ju längre jäs tid desto bättre pizza.
Kavla ut degen till 4 runda pizzor eller en stor som täcker hela plåten. Lägg på fyllningen.
Grädda i 225 - 250 grader ca 10 - 15 minuter mitt i ugnen.

 

Efter en hel månad med praktik är vi åter tillbaka till skolan och har startat upp kursen Specialpedagogik 1. Det blir en kort och intensiv kurs på 4 lektionstillfällen inkl. 1 tenta och 1 muntlig gruppredovisning. Stress stress.
Men när den är slut så har vi avverkat 2 terminer och har bara 1 termin kvar innan vi är färdiga undersköterskor. Heeelt galet vad fort det gått! Hela dagen idag har jag haft hörlurar i öronen och lyssnat på ljudbok  för att kunna få in något i skallen till tentan som är den 23/5. Superbra att man kan ladda ner läroböckerna på telefonen och lyssna, då kan man motionera samtidigt. Kalasbra ju.

En annan kurs som jag hoppade på i måndags är en Nose work kurs för mig och hunden. Det var jätteroligt. James snappade upp doften och vad han skulle göra otroligt fort. Nu är det bara att börja träna för att kunna göra doftprovet så småningom och ge oss ut på tävlingsbanorna :) Anmälde mig även till ett helgläger som klubben anordnar i juli, det ser jag fram emot!


You Might Also Like

0 kommentarer

Instagram

Like us on Facebook

Listad på

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog Mat och Dryck
Matklubbens Topplista mytasteswe.com Top 100 Matbloggar